miercuri, decembrie 15, 2010

Invinge sau mori incercand!

Era dimineata,n-avea nici un chef de ore.Nu azi.A oprit acel"You shook me all night long",pus sa-l trezeasca.Dar el era treaz de mult,n-a atipit decat de la 3 la 5,dar nu putea dormi,visele si gandurile il devorau mai rau ca un cancer.
Visele si gandurile...
S-a dat jos din pat,si-a pus emblema de miop pe fata si a deschis sifonierul.S-a uitat pe fereastra ninsese mai mult de azi-noapte.S-a intors la sifonier a pus mana pe aceasi pereche de blugi,s-a uitat la ea si-a pus-o la loc.Azi nu.Azi uniforma.Cu toate ca diriginta lui are miercurea zi metodica.I-a spus ca e diferit,mai tarziu,dar ii va demonstra ca s-a schimbat,asa i-a spus.Si culmea,de fiecare data cand isi dadea cuvantul reusea sa faca o boacana sa strice tot,nu i-a dat nici un cuvant azi noapte si totusi e mai darz ca niciodata.
Dupa ce s-a dezmeticit si-a pus fidelii skateri si a plecat.In curte era potaia aia care hiberna toata ziua mai putin cand pleca si venea el de la scoala,cand se tavalea pe spate,acum pe zapada aia sticloasa.
Era un frig de-ti inghetau si gandurile,dar nu lui.Nu azi.O singura iluzie ii ardea cu pasiune sufletul,confortandu-i si mintea si corpul,o singura iluzie nenorocita.Se schimbase si trebuia sa-i demonstreze asta.Ea trebuia sa vada ca nu mai e acelasi adolescent pueril,care baga si scotea dragostea din buzunar cand vroia.
Ziua la liceu n-a fost cine stie ce,el singur in banca lui izolata,in mijlocul clasei.Banca pe care o misca doar sa-i faca loc doamnei profesoare de muzica.Aceasi doamna profesoara care i-a spus ca e nebun,de parca ar fi el ala caruia ii place sa asculte eunuci.
N-a facut decat sa toceasca parchetul in clasa de atata plimbat,dar totusi a avut valoarea sa iasa pe hol cu colegul lui sa dea cu picioarele lui de lemn intr-o sticla de apa,normal ca n-avea chef de asta dar era ea acolo,nu vroia sa para afectat.
Nu mancase nimic de ieri de la 11 dimineata,stomacul ii canta simfonia a 5a de Beethoven si totusi s-a dus la bere cu colege lui.Orice numai sa nu gandeasca.Orice.Dar n-a reusit decat sa intarate gastrita aia care tot trage el de vreo 3 saptamani.Si oricum din discutie a fost absent,doar a invartit pana aia albastra cu privirea goala spre paharul de bere care nu se mai golea.A mai prins si miros de tigara din cauza localului.Si totusi s-a intors la liceu.Stia ca n-a plecat si se intreba daca va avea curajul s-o ia de mana sa mai incerce sa-i explice.
Dar a vazut-o,era zambitoare,sarea.N-a mai vrut s-o prostdispuna.Nu azi.Stia ca poate ii va fi mai bine fara el.
S-apoi a plecat.
Nu stiu daca a fost combinatia nefavorabila de stomac erodat si alcoolul berii sau poate simplul fapt ca nu se uita pe unde merge,dar l-a lovit un Logan argintiu.
Abia isi mai simtea mana si picioarele il dureau ingrozitor,plus ca ii curgea sange din fruntea strivita.A reusit sa puna mana pe telefon,dar pe cine sa sune?Ea?I-ar fi inchis.Ai lui?Nu le pasa.Prieteni n-are.A deschis meniul contacte,exact la ultima persoana apelata,ea. S-apoi tot albul zapezii  s-a prefacut in negru.
S-a trezit la spital.Pe dulapiorul din dreapta lui nu erau decat un pumn de pastile,lichidul de perfuzie si un buchet pricajit de flori cu nota.S-a intins cat a  putut sa puna mana pe biletel.Scria un dezamagit:
"fa-te bine!nu ma dezamagii...mama"
Dar nu a apucat sa sifoneze prea mult bucata de hartie ca aude usa deschizandu-se si o voce ingrijorata intreaba:
"Ce-ai facut,vaca proasta?"
Brusc si-a indreptat privirea spre usa de unde il priveau 2 ochi speriati.
S-a apropiat.
"Of,ce ma fac eu cu tine?"
Si i-a strans capul la piept:
"Sa nu mai faci asta niciodata!Niciodata!Ai inteles?"
Sufletul ardea atat de tare ca ambalajul efemer se topise in lacrimi.Plangea de fericire.Dar a inceput sa se auda din nou "You shook me all night long"...
S-a trezit,era deja a doua noapte cand doar atipeste dar viseaza.In cap peste vocea a multor ganduri se auzea aceleasi versuri de la Nickelback:
"Say it for,say it to me,
And I'll leave this life behind me,
Say it if it's worth saving me".
A oprit telefonul si si-a pus uniforma.Alta zi.Poate azi va izbuti.Poate nu.E o alta zi in care trebuie sa lupte,sa invinga sau sa moara incercand.

0 comentarii: